HTML

2008.03.30. 09:55 Józan paraszt (törölt)

Nyári időszámítás vs. ELMŰ


Hetek óta megy a hiszti az (elektronikus) médiában, hogy mennyire nincs szükség a nyári időszámításra, mely hiszti tegnap az RTL híradóban csúcsosodott ki, aholis egy Boros Norbert nevű nímand (mint ELMŰ szóvivő) egyszerűen hülyeségnek titulálta az egészet. Nem tudom elhinni, hogy ezzel nem gazdája álláspontját képviselte/erőltette rám.
Ellentétben egy előtte szóló, szintén villamosipari szakemberrel (isten bocsássa meg nekem, a nevét elfelejtettem), aki szerint szükség van az óraátállításra.

Nekem mondjuk eleve büdös, ha az ELMŰ kíván ilyen kérdésben dönteni, ha másért nem azért, mert vastagon érdekeltek a villanyszámláin értékének kérdésében. Annyit azért megengedett ez a derék Boros úr, hogy nem kell ezt a lépést megtennünk Európától függetlenül, amiről mindjárt eszembe jutott a régi anekdota, hogy Angliában bevezetik a jobbra hajtsot, egyelőre kísérletképpen a teherautóknak…

Hablatyolt még valamit a jó Boros úr arról, hogy mennyire szükségtelen ez az időszámítás akkor, amikor a közterületi világítás már fényérzékelővel működik és nem időkapcsolóval, mint rég. Ez nekem két dologból tűnik hazug állításnak, nem emlékszem, hogy valaha az átállítás után órákig feleslegesen ment/nem ment a közvilágítás, vagyis az időkapcsolót is át lehetett programozni, másrészről a (ma már) fényérzékeny bekapcsolódásról annyit, hogy a legsötétebb fekete viharban sem láttam még napközben bekapcsolni.

Szubjektív oldalról persze meg sem közelíttették az ügyet, ezért leírom én. Szerintem az ember nem vakond, így meglehet, a szabadidejét szeretné világosban tölteni, erre remek, és hosszabb lehetőséget nyújt (szó szerint is) a nyári időszámítás, szívem szerint télire is meghagynám úgy, ahogy van. Ugyanis baromira nem érdekel, hogy amikor a munkahelyemen vagyok éppen milyen színű az ég, viszont nem bánnám, ha télen sem háromkor sötétedne. Ezzel mindjárt megspórolnánk az általam legjobban utált részét a téli-nyári átállásnak, a háztartásban lévő 36 óra átállítását. Persze erre is megvan már a trükköm, egyszerűen 30 fokban elfordítom az órákat így maximum 5 percet sietni fognak, legalább mindenhová pontosan érkezem. A videóra várom a hasonló javaslatokat…

Szólj hozzá!

Címkék: magyar hülye szokásos szokásos magyar hülye


A bejegyzés trackback címe:

https://budapestsucks.blog.hu/api/trackback/id/tr81402896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása